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D. Bradford ; P. Hugenholtz ; E. Seviour ; AL Et | 1996article/chapitre/communication
J. Otten ; C. Verjeij ; F. Zoet ; AL Et | 1996article/chapitre/communication
Christian Pichot ; L. Jofre ; G. Peronnet ; AL Et | 1985article/chapitre/communication
O. Miyawaki ; A. Saito ; T. Matsuo ; AL Et | 1997The water activity and the activity coefficient of water ( ) were calculated from the freezing point depression by using the Hildebrand and Scott's equation for various solutions of electrolytes, sugars, alcohols, amide, and urea. The water acti[...]ouvrage
A. Aubert ; F. Barnier ; Blin J.F. ; C. Bollenot ; AL Et | Education Permanente | Education Permanente supplément 132 | 1997Les pratiques de formation d'adultes sont si éclatées et si évolutives qu'il est nécessaire, de temps à autre, de dresser un état des lieux non pour décrire purement et simplement, mais pour rendre compte et analyser le sens des évolutions. Tel [...]article/chapitre/communication
S. Sadr Ghayeni ; P. Beatson ; AL Et | 1998A stirred cell was used to study initial adhesion of three sewage bacteria belonging to the genus Pseudomonas to the three reverse osmosis (RO) membranes BW30, PVD and CAB2, and the nanofiltration membrane NF45. Membranes were immersed in suspen[...]article/chapitre/communication
B. Gu ; J. Schmitt ; Z. Chen ; L. Liang ; AL Et | 1994Etude des mécanismes de l'adsorption de la matière organique naturelle sur l'oxyde de fer au moyen de techniques telles que chimie humide, microcalorimétrie, spectroscopie RMN et RITF. Mise au point d'un modèle adsorption-désorption basé sur la [...]article/chapitre/communication
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C. Pettigrew ; G. Rece ; AL Et | 1995article/chapitre/communication
V. Ulevicius ; K. Willeke ; AL Et | 1997article/chapitre/communication
A. Smits ; F. Ruhnau ; J. Vliegenthart ; AL Et | 1998The retrogradation and physical ageing of model starch systems with respect to their glass transition temperatures T-g have been investigated by Fourier transform infrared spectroscopy and solid state NMR spectroscopy. Diffuse reflectance Fourie[...]article/chapitre/communication
S. Kokubo ; K. Sakurai ; S. Iwaki ; AL Et | 1998It has already been reported that the size of fat globules increased and de-emulsification occurred during the ice cream manufacturing process, when drawing temperature is lowered and dasher capacity, dasher speed and overrun are increased.This [...]